Langs de Costa's van Zuid-Spanje


Reis 1: Van 06 januari 2024 tot 18 maart 2024
Reis 2: Van 20 januari 2024 tot 01 april 2024

 Als de feestdagen van december voorbij zijn en het in Nederland te koud is om er op uit te trekken dan kun je ook naar Zuid-Spanje gaan. Daar heb je vaak de zon in de winter en zijn de temperaturen hoger. Wil je niet lang op dezelfde plek blijven dan is deze reis door het zuiden van Spanje een mogelijkheid. Het zuiden van Spanje bestaat uit de autonome deelstaat Andalusië. Andalusië is ongeveer twee keer zo groot als Nederland maar heeft slechts de helft van het aantal inwoners. Deze reis gaat langs cultuurhistorische plaatsen, natuurparken en -haast vanzelfsprekend- langs de Costa's. Dus een strandvakantie met cultuur, natuur en rust.

Nadat afgelopen jaar de reis voor de eerste keer is geweest, zijn er een aantal aanpassingen gedaan. Het verblijf op de campings is ingekort, maar er zijn wel meerdere campings opgenomen, zodat de totale verblijftijd gelijk is.

We beginnen met cultuur in Granada, dan volgt er een strandvakantie met drie verschillende campings aan de Costa del Sol. Daar zijn natuurlijk ook leuke plaatsen te bezoeken. Je kunt er fietsen, golfen, wandelen. Kortom genieten! Dan gaan we even iets landinwaarts naar Ronda. Een plaats die je niet mag missen. Aansluitend zijn er nog drie campings aan de Costa de la Luz (richting de Portugese Algarve). Aan deze Costa gaan voornamelijk de Spanjaarden op vakantie en zal het rustiger zijn qua toerisme. Aan de Costa de la Luz kun je naast fietsen en wandelen de grote natuurparken bezoeken. Als we op het zuidelijkste puntje zijn kun je eventueel een dagje naar Gibraltar of met de boot naar Tanger in Marokko. Als we naar de volgende camping gaan ben je ten noorden van Cadiz en ten zuiden van Jerez de la Frontera. Cadiz is met 3100 jaar de oudste stad van Europa. Terwijl Jerez de la Frontera de sherry hoofdstad van de wereld is. De volgende camping ligt nabij het El Rocío en grootste natuurpark van Europa: Parque Nacional de Doñana. Met Pinksteren is hier de grootste processie van Spanje. Hierna gaan we weer een weekje naar het strand en zijn we vlakbij Huelva, de vertrekhaven van Columbus.

Als afsluiting van deze overwintervakantie rijden we een stukje terug over de heenroute en verblijven we nog een aantal dagen in de buurt van Sevilla, de stad waar de flamencodans nog volop te beleven is. Hier kun je weer de cultuur snuiven en door de nauwe straatjes van de barrios lopen.

Huisdieren zijn, mits aangelijnd, toegestaan maar dienen apart afgerekend te worden. 

Geschatte prijs € 2200,-