Over de SKC

Samen op reis, een prettige sfeer en geen verplichtingen. Met dit doel is de SKC in 1987 opgericht. Nu telt de vereniging circa 500 equipes waaronder ongeveer 50 solo's. De meeste equipes reizen met een caravan, maar het aantal campers is groeiende.

De voorbereiding, administratie en organisatie van reizen en evenementen wordt gedaan door eigen leden. In wisselende samenstelling zijn zo'n 100 leden actief in werkgroepen, commissies of in het bestuur.

Het inschrijfgeld bedraagt € 100,00 en de jaarlijkse contributie is € 60,00 per equipe (max 2) eenmalig via de bank en daarna wordt de contributie geïnd via automatische incasso bij het hoofdlid. Bij lid worden na 1 juli is de contributie het tweede half jaar € 30,00. Daarvoor ontvang je drie keer per jaar het SKC Magazine en in oktober/november het Reizen & Evenementen magazine met daarin het reizenaanbod en toegang tot de SKC interne website met gedetailleerde reis- en evenementen- en clubinformatie. Aanmelding voor de reizen en evenementen vindt plaats via de website.

Tijdens het Voorjaarsevenement, gehouden op 5-sterren camping "De Schatberg" in Sevenum, is er een introductiebijeenkomst voor nieuwe leden, wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden, zijn er excursies, reisbesprekingen en is er vooral gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Tijdens het Najaarsevenement, gehouden op 5-sterren camping "Marveld" in Groenlo, is er ook een introductiebijeenkomst voor nieuwe leden en een presentatie van de reizen.

De SKC reist met maximaal 16 equipes, de reizen duren 3 tot 13 weken en vinden plaats in Europa en gaan zelfs naar o.a. Marokko en Turkije. Om de prijzen laag te houden reist de SKC buiten de schoolvakanties. Het reisboek, dat je uitgereikt krijgt tijdens de reisbespreking in Sevenum of Groenlo bevat naast de campings die je bezoekt, toeristische informatie omtrent de omgeving en het totale kostenplaatje. De meeste gedetailleerde en recente informatie vind je op de de website waar je zelfs kunt doorlinken naar de websites van de camping en de toeristische attracties. Maaltijden, excursies en andere uitjes zijn voor eigen rekening en zijn ook niet opgenomen in het programma. Wel is er budget beschikbaar om de onderlinge band te vergroten in de vorm van een drankje en een hapje. Er reist geen technische of geneeskundige ondersteuning mee. Eén van de reisgenoten treedt vrijwillig op als Reiscoördinator en een ander is Kassier. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze de reis zelfstandig en zonder hulp kunnen maken. Natuurlijk helpen de medereizigers in een noodsituatie. Een reis- en annuleringsverzekering wordt sterk aangeraden omdat de risico's niet door de vereniging worden gedekt.

De leden kunnen elkaar tijdens de evenementen ontmoeten en leuke herinneringen ophalen aan de reizen, die gezamenlijk gemaakt zijn. Naast excursies en gezellige avonden is er tijdens het Najaarsevenement aan het eind van de week een presentatie van de nieuwe reizen, die op het programma staan in het voor- en najaar of voor de komende winter. Jaarlijks zijn er twee SKC-Instuiven (voor- en naseizoen) van 5 à 6 weken op campings in Nederland of België. De SKC-leden kunnen na overleg komen en gaan wanneer zij willen. Elke ochtend wordt er gezamenlijk om 10 uur koffie of thee gedronken (sterk aangeraden maar niet verplicht) en wekelijks is er een ‘happy hour’.

Vaak wordt gevraagd is onze viervoeter ook welkom tijdens de reizen en evenementen? Dit is zeker het geval, niet voor alle reizen maar dat wordt duidelijk aangegeven. Wel dient de hond altijd aan de lijn te zijn en mag hij nooit tot overlast leiden bij andere leden. Dit is volledig de verantwoordelijkheid van het baasje en die mag daar op aangesproken worden door de leiding en reiscoördinator in voorkomende gevallen. Alle kosten voor de viervoeter moeten door de baas zelf apart worden afgerekend.

Wellicht heb je nu interesse gekregen om lid te worden van de SKC! Klik dan hier op het aanmeldingsformulier en verzend je gegevens naar onze ledenadministratie. Voor meer SKC-informatie kun je terecht bij het secretariaat van de SKC info@seniorenkampeerclub.nl